onsdag 5 november 2008

städerJag har rest, men inte tillräckligt, och när jag föreställer mig resten av mitt liv så ser jag resor. Över hela världen. Här är några platser jag vill åka till:San Francisco, Usa:
Jag vet inte riktigt vad man gör i San Fransisco. Kanske åker man spårvagn längs alla backar, sitter på barer och beundrar Golden Gatebron. Eller dansar på en av världens största gay-parader.
Tokyo, Japan:
Blev förtjust i staden för ett par år sedan- blev förälskad när jag såg Lost in Translation (åh!). Jag älskar storstadsbruset och hetsen, människorna och pulsen. Sjunga kareoke, köpa knäppa japanska grejer, dricka té och sitta i vackra parker.Paris, Frankrike:
Paris måste vara den mest romantiserade staden av dem alla. Och jag vill dit, för i min fantasi är det så fantastiskt, en illusion om dekadenta människor och rödvinsläppar. Men även om det kanske bara är en illusion vill jag dit. Jag vill hänga på små bistros med kakelgolv så att ljuden studsar mellan väggarna och eskalerar till ett surr som påverkar en på ungefär samma sätt som champagne. Sitta på caféer och betrakta alla som passerar. Kila omkring på gatorna i ljuvliga klänningar och höga klackar.


New York, USA:
Bo i Brooklyn, läsa böcker i Central Park, festa på svartklubbar.

7 kommentarer:

nathalie sa...

man kan inte resa för mycket! det finns så många ställen jag vill till.. japan och usa lockar framförallt just nu!

Johanna sa...

sv: den är superfin :)

Ms Shallow sa...

Nathalie: Nej, jag tror inte heller det :)

Johanna: jag uppskattar om du inte lämnar svar här. tack .)

Cecilia/Fashion Affair sa...

Vilka bilder! Ressugen nu är en underdrift. Paris har lyckosamt nog varit mitt resmål väldigt många gånger men det finns alltid anledning att åka en gång till. Jag är dödligt förälskad i språket dessutom.

kajsa sa...

Det känns som om det var så himla kort tid sen jag stod och stirrade upp på just den där skylten, på just den där Wallstreet i just det New York. Och Paris. Paris.

{this is glamorous} sa...

Love these images -- really convey the mood of each city.

nathalie sa...

mysigt, men jag ska inte bo i brooklyn!