måndag 8 februari 2010






I många år försökte jag intala mig att mode var något för mig. Bläddrade i tidningar, kollade på style.com och skrev till och med en modeblogg. Men nu har jag förstått att det alltid handlade om kläder. Missförstå mig rätt nu- jag tycker om kläder, men jag avskyr att shoppa. En shoppingblogg kan det här aldrig bli. Men jag tycker om kläder; jag tycker om att känna mig fin. Och att drömma om kläder. Vissa plagg ger mig bilder; en kjol kan få mig att fantisera om kvällspromenader längs Roms gator, en klänning får mig att längta till medelhavet. De fyller mig med känslor, ger mig bilder. Och jag tycker mycket om dessa Filippa K kläder.

Även om sparkdräkten inte är något för mig älskar jag dess lekfullhet. Och första looken är så chic, väldig parisisk. Och mjukisbyxorna på den tredje är fantastiska. Jag älskar bekväma kläder.

The sartorialist.

lördag 6 februari 2010

growing.cooking.eating








Jag vill odla.
Måste ordna med lite plantor i köksfönstret. Tänker typ basilika, tomater och persilja. Mynta är också alltid gott.
Att det kliar i de gröna fingrarna måste hänga ihop med hur jag desperat längtar efter våren- och inte bara den ljuvliga blommiga våren. Jag vill ha smältande marssnö, ljumma vindar och doften av ny jord.

torsdag 4 februari 2010

verde.vert.green.grön






first 2 pics: signe.
third: elo vásquez.
rest of them: ?
Skolkar. Är så trött på att låsas in mellan klassrummets fyra väggar. Är så trött på att stressa över redovisningar som ändå inte spelar någon roll om ett år. Hela mitt liv har jag tagit ansvar, kämpat, suttit uppe sent och varit Den Duktig Flickan. Och nu känns det så jävla meningslöst.

Allt jag vill är att sätta fröer; odla tomater i köksfönstret. Dricka kaffe, bo ensam, vara fri och oansvarig ett tag.
Jag vet inte.
Jag kom i alla fall ihåg lösenordet.
Och jag saknar att skriva.
Men jag vet inte.
Vi får väl se.